jueves, 11 de diciembre de 2008

Programa 9: DUBLÍN

Anem una mica tard...però tot arriba.
El passat dimecres dia 26 de novembre Ruta Fog va viatjar a la bella illa irlandesa, o també illa maragda, concretament a Dublín. La nostra convidada va ser la Gemma Herrero, que ha estat dos estius als voltants de Dublín com a Au Pair.
A continuació us oferim un breu resum d'allò que vam dir durant el programa:
Dublín
Dublín és la ciutat més gran i la capital de la República d’Irlanda. Està situada aproximadament a la meitat de la costa est, és a dir, a la desembocadura del riu Liffey, el riu que travessa la ciutat. Dublín és també la capital del comtat de Dublín. La ciutat té més de 500.000 habitants, però en la seva indefinida àrea metropolitana hi viu al voltant d’un milió de persones. És la ciutat d'alguns irlandesos famosos, com ara per exemple dels escriptors George Bernard Shaw, James Joyce i Oscar Wilde.
Trinity College
El Trinity College de Dublin, o també el College of the Holy And Unidivided Trinity of Queen Elizabeth near Dublin, és sens dubte un dels atractius més turístics de Dublín. Aquesta universitat va ser fundada l’any 1592 per la Reina Isabel I, i és l’únic col·legi constituent de la Universitat de Dublín, és a dir, la universitat més antiga d’Irlanda.
The Book of Kells
Es tracta d’un manuscrit il·lustrat amb motius ornamentals, escrit pels monges celtes l’any 800. És la peça principal del cristianisme-irlandès i de l’art irlando-saxó. Bàsicament constitueix com una peça supervivent de l’Edat Mitjana.
Catedral de Sant Patrici
Com alguns sabreu, Sant Patrici o Sant Patricks és el patró d’Irlanda, i el 17 de març se celebra la festa patronal. És una de les festivitats més importants pels irlandesos.
Trèvol de tres fulles
El trèvol s’associa al dia de Sant Patrici i se li ha atribuït diversos significats al llarg de la història. Segons la tradició històrica, el trèvol de tres fulles representa els tres moments solars: el naixement del dia, el zenit i la posta de sol. D’aquests tres moments, al trèvol de tres fulles també se li associïn el naixement de la vida, la maduresa i la mort o bé el passat, el present i el futur, per la qual cosa va ser un símbol d’una sèrie de tríades paganes.
Castell de Dublín
El castell de Dublín es va construir al segle 12 i va ser la seu administrativa fins al 1922. Gran part del complex del castell és del segle XVIII.
La cervesa Guinness
Un fet curiós i peculiar és que la cervesa Guinness és de les poques marques de beguda alcohòlica feta per una empresa privada que s’ha arribat a identificar com a l’ànima d’una nació, la irlandesa. La marca Guinness a Irlanda és tota una institució per drets propis, que ha arribat fins i tot a simbolitzar el poble irlandès.
Relaxa't....visita els dos parcs més coneguts de Dublín: Phoenix Park i St Stephen’s Green Park.

No hay comentarios: