viernes, 21 de noviembre de 2008

Programa 7: ARGENTINA

El passat 19 de novembre ens vam traslladar a l'Argentina. Primer vam fer un breu resum de tot allò que podeu visitar en aquest país i després ens vam quedar a dormir a la zona de Buenos Aires, d'on era la nostra convidada Ayelén Alvárez.
Com sempre, a continuació teniu un petit resum de què us vau perdre en l'anterior programa!
Argentina és una República que es situa a l’extrem sud d’Amèrica. Limita al nord amb Bolívia i Paraguay, al nord-est amb Brasil, a l’est amb Uruguay i l’Oceà Atlàntic, i a l’est amb Xile. Està composta per 23 províncies, i Buenos Aires és la seva capital. Podem dividir el país en tres àrees geogràfiques clarament diferenciades:

La primera podria ser la de les planes fèrtils de les Pampes, al centre del país. Podriém dir que aquestes són el centre de la riquesa agrícola de l'Argentina. La segona àrea geogràfica, la situem a l'altiplà de la Patagònia que s'estén del centre cap al sud, l’anomenada Terra del Foc.
La última estaria a la cadena muntanyosa dels Andes, a l'oest del país, just a la zona fronterera amb
Xile. Allà és on es troba el pic més alt dels Andes: l'Aconcagua, que medeix gairebé 7.000m. Si us agrada l’escalada, ja sabeu on podeu trobar el vostre repte.
Buenos Aires
Cosmopolita, de gran riquesa cultural i ètnica, la ciutat de Buenos Aires és considerada com una de les ciutats més importants de Llatinoamèrica. És la capital de la República Argentina i el nus vital de la nació. D’arquitectura europea, molts dels seus carrers recorden a les de la ciutat parisina.Té una gran importància cultural i això ho demostren els seus nombrosos museus, sales d’exposicions i conferències, galeries d’art, cines i teatres amb espectacles nacionals i internacionals de primer nivell.Un dels teatres lírics més importants del món es “El Colón”, que té una intensa activitat musical que inclou tots els gèneres inclosos, per suposat el típic i famós Tango.
La Pampa
Una zona on el cel es fon amb la línia de l’horitzó; allà on l’extensa planura sembla no tenir final; anem allà on els camps són infinits, de pel·lícula. Arribem ara al territori habitat per indis i per “gauchos”. Marxem al motor principal de l’economia argentina durant l’època colonial. Benvinguts a Las Pampas. Regió geogràfica d’Argentina, Las Pampas tenen una extensió de 600.000 km2. La Planura Pampeana s’exté per la província d’Entre Rius, la meitat sur de Santa Fe, gran part de Còrdova, La Pampa, gairebé tota la província de Buenos Aires i al Sud-est de Sant Lluís.
Monte Hermoso
Monte Hermoso és un balneari familiar que consta de més de 32 quilòmetres d’amples platges. Però sobretot, és un lloc especial per què és l’únic punt del país on pots veure néixer i pondre’s el sol sobre el mar. Monte Hermoso ofereix activitats als turistes com el volei platja, campionats de teula, classes d’aerobic i salsa.
Sierra de la Ventana
Sierra de la Ventana és una comarca ubicada a la falda de la muntanya que porta el mateix nom. És coneguda perquè té una particular obertura natural al cim. No us podeu perdre aquesta comarca perquè és un lloc idíl·lic amb cases quintes i xalets d’estil modern emmarcats en un paisatge de turons, rierols i una profunda vegetació.

No hay comentarios: