miércoles, 24 de diciembre de 2008

Programa 11: PARÍS

Aquí teniu un resum del programa del passat 10 de desembre...
destinació: París, la ciutat de l'Amour.


El nostre convidat d'aquell dia va ser l'Eloy Calvo, gairebé un veterà a Matadepera Ràdio i a Ruta Fog per les seves múltiples visites, per la seva companyia i, sobretot, per la seva fidelitat com a oient cada dimecres a la nit.

Eloy Calvo, el convidat del dimecres
PARÍS

París és la capital de la República de França, està situada al nord del país, i es banya pel riu Sena. En la seva qualitat de principal ciutat del país, París és la seu del govern central francès, i degut a això, acull les principals representacions diplomàtiques estrangeres. A part, és un dels països amb més significància en quant a política dins la Unió Europea. El poder executiu (és a dir, el president de la República) té seu al Plau Elíseu. De la mateixa manera que el Primer Ministre té el seu despatx a l’hotel Matignon. Per altra banda, el poder legislatiu i judicial tenen també seu a París. Se la defineix com a la ciutat més bonica i glamorosa del món, ja que és la ciutat que conté mouments i escultures tant importants i reconegudes a nivell internacional com la Torre Eiffel, la Catedral de Notre-Dame, els Camps Eliseus, l’Arc de Triomf, la Basil·lísca del Sagrat Cor i l’Arc de la Defensa, entre molts d’altres.

Què pots visitar? Què no et pots perdre?
La ciutat que durant tants anys va ser refugi de bohemis i artistes de tota classe segueix sent avui patrimoni del món. Segueix sent encara una icona del pensament lliure, i sens dubte, segueix sent una referència vanguardista de les corrents actuals. Els carrers parisins són, i han sigut durant anys, els de la cultura per excel·lència. I és que París compta amb el major contingut d’obres d’art, distribuïdes en els seus nombrosos museus i col·leccions privades. A més, el patrimoni arquitectònic de París és d’un valor incalculable, per exemple...és on trobem els edificis més valorats i destacats per arquitectes universals. Avui ens envolta la ciutat d’artistes com Degas, Monet i Renoir.
museus:
- Louvre
- Museu d’Orsay
- Centre Nacional d’Art i Cultura George Pompidou
- Museu Nacional d’Història Natural de França
París, París...

- Torre Eiffel

- Catedral de Notre-Dame

- Camps Eliseus

- Monmartre

- Plaça de la Concòrdia

- Plaça de la Bastilla

- Montparnasse

- Òpera de París

- La Défense

A diferència de Londres o Madrid, París no compta amb grans parcs al centre de la ciutat. Però el que sí que té París són molt jardins i parcs de dimensions més petites. Ara destaquem 3 parcs com els més importants i coneguts de París. Principalment són: el Jardí Alpino i el Jardí des Plantes.

Fins el pròxim programa.


No hay comentarios: