viernes, 12 de diciembre de 2008

Programa 10: BILBAO

Per fi actualitzem amb la informació referent al programa de fa dues setmanes: el programa en què Ruta Fog va viatjar a Bilbao. La nostra convidada del dimecres dia 3 de desembre va ser la Laura Alemany.

Marta Alemany i Sara Stigge a l'estudi de ràdio

BILBAO

La vila de Bilbao és la capital de província i territori històric de Biscaia. L’any 2007, Bilbao era la ciutat més poblada de la comunitat autònoma basca i del nord peninsular. Bilbao també és, entre moltes altres institucions i organismes, la seu central del Tribunal Superior de Justícia del País Basc i l’Audiència Provincial de Biscaia. El nucli urbà de Bilbao està rodejat per cadenes muntanyoses que no superen els 400 metres quadrats. Són precisament aquestes cadenes les que separen la ciutat d’altres, perquè al nord, Bilbao està separada de Sondica, Lujua, Derio, Zamudio, Galdácano i Echévarri; a l’oest d’Arrigorriaga i Basauri, al sud d’Alonsótegui i a l’est, de Barakaldo i Erandio.

Què pots visitar?

- Museu Guggenheim
- Museu de Belles Arts
- Museu Arqueològic, etnogràfic i històric basc
- Museu Marítim Ria de Bilbao

No et pots perdre...

- El mercat de Santo Tomás
- La ermita San Juan de Gaztelugatxe
- Barakaldo i el seu arbre de nadal

I si vols descansar...ves de parcs!

- Parc de Doña Casilda
- Parc Etxebarría

Això sí, sempre sense perdre de vista els costums, tradicions i la vida nocturna de cada destinació. I és que Bilbao, com totes les ciutats i pobles, té les seves pròpies festivitats. En aquest cas, destaca sobretot per l'anomenada Gran Semana o, en basc, Aste Nagustia.
Pròximament, actualitzarem amb el resum del dimecres passat: París.

No hay comentarios: